Bronsgietworkshop

 
 
De bronsgietworkshops bij Mark zijn al jaren een begrip in de wijde omtrek van De Kwakel. Sterker nog: gasten uit zelfs Brabant en Drenthe komen langs om in twee of drie dagen zelf te leren een bronzen beeld te maken. Hoe dat werkt lees je hier, of bekijk de video.
De dag begint met een korte en speelse uitleg van docent Mark hoe het maken van een bronzen beeld tot stand komt. Daarna ga je zelf aan de slag in was. Je hebt thuis al nagedacht over een vorm of gaat ter plekke spontaan een creatie boetseren. In de bibliotheek van Mark zijn talrijke boeken over kunst, natuur, sculpturen, menselijke vormen aanwezig en is voldoende inspiratie te halen. Mark begeleidt je hier bij.
Na de heerlijke verse boerenlunch ga je in de middag je beeld klaar maken (ingravelen) zodat het die avond en nacht in de oven kan. Het is intensief maar geen zwaar werk. Dat is de dag erop wel. We verzamelen dan al weer vroeg, rond negen uur voor het spectaculaire bronsgieten. Ook jouw beeld wordt dan in brons gegoten. Na de koffie of thee is de fase aangebroken van het afwerken van je beeld. Afhankelijk van je ervaring en leergierigheid kan je zoveel mogelijk zelf doen. Mark staat altijd klaar voor advies en helpt je bij het ciseleren en patineren van jouw bronzen beeld.
 
Tegen vieren is je werk klaar en toasten we na een mini-expositie op jou als aspirant beeldend kunstenaar! Voor zowel beginners als gevorderden.
 
Er wordt gewerkt in een kleine groep, dus geef je snel op. Ben je geïnteresseerd in andere mogelijkheden (bijvoorbeeld je eigen groep samenstellen) of datums, neem dan gerust contact op.
 
In zo’n weekeinde werken we van 9:30 tot ongeveer 16.00 uur; de uitgebreide boerenlunches zijn inbegrepen in de cursusprijs van € 350,– evenals alle materialen, boetseerwas, brons, gips etc. Deze bronsgiet-workshops worden georganiseerd op het eerste weekeinde van de maand.

“‘Ik ben niet creatief.’ Hoe vaak heb ik dit niet tegen mezelf gezegd en tientallen anderen net als ik. Gelukkig zijn er mensen zoals Mark die je laten inzien dat dit onzin is. Zelfs voor mensen met twee linkerhanden. Stap voor stap gingen we aan de slag en dankzij zijn bevlogen lessen haalt hij bij iedereen het beste resultaat naar boven. Wat ben ik blij met mijn bronzen ijsvogel!”
Caroline, cursist bronsgietweekend

Wil je je aanmelden? Klik dan op de datum

Data bronsgietworkshops 2024:


6 & 7 juli

7 & 8 september
5 & 6 oktober
2 & 3 november
7 & 8 december

 
Interesse een driedaagse cursus? Kijk dan hier voor meer informatie
 

Tijd: 9:30 aanvang /12.30 uur Lunch/ ±15.00 uur afsluiting.

Prijs: 350 € (incl 2 kg brons, groter kan tegen een meerprijs